KONYA / SELÇUKLU - Konevi İşitme Engelliler Ortaokulu

Konevi İşitme Engelliler Ortaokulu

HACIKAYMAK MAH. ŞAİR SEYFİ CAD. NO 29 SELÇUKLU / KONYA
Türkiye´nin en iyi işitme engelliler ortaokulu olmak.
Misyon
İşitme engelli öğrencilerimizi engellerini aşmalarını sağlayarak engelsiz bir yaşama hazırlamak.
09.20-15.30
Ulaşım
Şefikcan Caddesi, Rauf Denktaş (Eski Sille) Caddesi ve Şair Seyfi Caddesi´nden geçen otobüs ve minibüsler ile ulaşım mümkündür.
Servis Bilgisi
Okulumuz öğrencileri "ENGELLİ ÖĞRENCİLERİN OKULA ÜCRETSİZ ERİŞİMİ" kapsamında devletimizce taşınmaktadır.
Yerleşim Yeri
Okulumuz, Hacıkaymak Mahallesi´nde Şair Seyfi Caddesi üzerinde, Şefikcan Caddesi ile Rauf Denktaş (Eski Sille) Caddesi arasında yer alır. Seyit Ulugülyağcı İHO ile Rebii Karatekin Ortaokulu´nun bitişiğidir. 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu ile karşılıklıdır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Alaaddin Tepesi´ne 2 km mesafede olup Selçuklu ilçe merkezinde bulunmaktadır. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Kaymakamlığına yürüme mesafesindedir.
Proje Çalışmaları
Okulumuzun; 2016 yılında tamamlanan "Sessizlik Duvarlarını Bilgi İletişim Teknolojileri ile Aşıyoruz", 2017 yılında tamamlanan "Özel Eğitim Okullarında İşitme Sağlık ve Bakımı Alanlarında Kapasite Geliştirme" ve 2018 yılı sonunda tamamlanması hedeflenen "Engelli Öğrenciler için Oyun Temelli Öğrenme ve Öğretme Faaliyetlerinde Yenilik Geliştirilmesi" adlı 3 adet AB Erasmus+ projesi bulunmaktadır.
ERASMUS+